BeHabitat - Cases Eficients i Saludables _ Projectes

DETALL PROJECTES – BEHABITAT

Aprofitem els recursos naturals

CASA MAGDA

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 223 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2012
Qualificació energètica: A

Habitatge aïllat, construït amb principis de casa passiva. Per tant, assoleix la classificació energètica de classe A. Disseny bioclimàtic per tal d’obtenir el màxim rendiment del sol durant l’hivern i la protecció contra el sol a l’estiu. La construcció és ràpida i en sec, s’acobla amb panells manufacturats i envolupant ventilada. Materials naturals, estructura de fusta i aïllament de llana d’ovella. Sense camps elèctrics en el disseny de l’edifici, fet que comporta confort i salut a l’usuari.

CASA JORDI

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 365 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2013
Qualificació energètica: A

Serra del Montsec. Habitatge unifamiliar aïllat amb un consum d’energia gairebé zero, construït amb principis de casa passiva, coneguts com a NZEB. De classe energètica A. Projecte adaptat a l’entorn per tal d’obtenir el màxim rendiment del sol durant l’hivern i la protecció contra el sol a l’estiu. La construcció s’executa amb panells de fusta fabricats al taller i revestiment SATE exterior. Sense camps elèctrics en el disseny de l’edifici. La casa pràcticament només funciona amb energia renovable i sense costos per al futur.

CASA ARBORETUM

Arquitecte: Josep Bunyesc
Superfície: 280 m2
Població: Lleida
Any construcció: 2012
Qualificació energètica: A

Casa unifamiliar entre mitgeres amb planta baixa, primera planta i soterrani per a oficines i habitatges. Tot i que la trama és estreta i profunda, aquest projecte s’intenta obrir el màxim possible cap al sud per tal d’obtenir energia solar passiva lliure, però, al mateix temps, la protecció solar durant l’estiu també és important. Un pati central crea una nova façana sud, que permet la distribució de l’energia solar al llarg de l’edifici, evita la típica façana d’un costat fosc i millora la situació d’un costat de la llum.